Pepparrotskött

4 port.

700 g högrev
1 stor gul lök
2 stora morötter
2 st lagerblad
ca 8-10 dl kalvbuljong (vatten+buljongtärning/fond)
1-2 dl grädde
1 msk strösocker
2 tsk ättika
ca 3 cm färsk pepparrot
persilja
salt
peppar

Skär kött i tärningar och lägg i en kastrull.
Spola med kallt vatten en stund.
Fyll upp kastrullen med kallt vatten och låt det koka upp.
Häll av vattnet och lägg köttet åt sidan.
Gör rent kastrullen.

Lägg tillbaka köttet i kastrullen.
Fyll på med kalvbuljong så det täcker.
Koka upp och skumma av ytan.

Skala lök och morot och lägg ner dessa hela i grytan.
Lägg i lagerbladen.
Lägg på ett lock och koka köttet sakta på låg värme i 2-3 timmar.

Häll i grädden och koka köttet ytterligare i 15 minuter.
Tag upp morot och lök.
Skiva moroten och dela på löken och lägg tillbaka i grytan.

Smaka av med salt, peppar, ättika och socker (tillsätt lite i taget och smaka av tills du är nöjd).
Riv i så mycket pepparrot du vill ha och smaka av vartefter.
Strimla persilja och garnera med.

Viktväktarna PersonligaPoints

700 g högrev, utan fett *
1 stor gul lök
2 stora morötter
2 st lagerblad
ca 8-10 dl kalvbuljong (vatten buljongtärning/fond) *
1 dl matlagningsgrädde 13% *
1 msk strösocker *
2 tsk ättika
ca 3 cm färsk pepparrot
persilja
salt
peppar

Totalt blir det 9 PP/port för grytan, lägg till PP för potatis eller annat tillbehör.

*= livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program enligt mängden i receptet

Kcal: ca 343 kcal/port exkl tillsatt matfett, tillbehör och grönsaker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.