Pepparrotskött

DSC_0661

Pepparrotskött

800 g nötkött, tex fransyska
1 morot
1 gul lök
1 lagerblad
8 st vit- el. svartpepparkorn
½ msk salt

Sås
1½ msk smör
1½ msk vetemjöl
4 dl buljong (från grytan)
1 dl grädde
½ msk vinäger
riven pepparrot

Putsa köttet fritt från hinnor.
Skala och skiva lök och morot.

Lägg köttet i en gryta och fyll på med vatten så att det knappt täcker köttet.
Låt koka upp och skumma av.

Tillsätt kryddor, lök och morot.
Låt småkoka i cirka 3 timmar, tills köttet är riktigt mört, faller i bitar.

Smält smör i kastrull, vispa ner mjöl.
Sila buljong från grytan och vispa ned.
Låt småkoka i 10 minuter.

Tillsätt grädde efter halva koktiden.
Smaka av med salt, peppar, vinäger och pepparrot.
Såsen skall vara syrlig.

Servera med kokt potatis och morötter.

Viktväktarna Flex

800 g nötkött, tex fransyska (15 SP)
1 morot
1 gul lök
1 lagerblad
8 st vit- el. svartpepparkorn
½ msk salt
1½ msk smör (8 SP)
1½ msk vetemjöl (1 SP)
4 dl buljong (från grytan)
1 dl gräddmjölk 6% (4 SP)
½ msk vinäger
riven pepparrot

Totalt blir det 7 SP/port. Lägg till SP för valfri mängd potatis.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *