Pastasås med kyckling

För mig är detta en perfekt matlåderätt, enkel att göra och grymt goda smaker och SP snålt. När jag kör pastarätter i lunchlådan föredrar jag att använda mig av Rootpasta som är gratis i poäng. På så sätt kan jag äta lite dyrare mat till middag eller mer till mellis.

Orginalreceptet kommer från Kryddburken, har dock justerat det lite efter eget tycke.

6 port.

500 kycklingfilé
1 pkt bacon
1 gul lök
½ dl soltorkade tomater, torra
1 näve champinjoner
2 dl crème fraiche
4 dl hönsbuljong
salt
peppar
persilja
pasta

Strimla kycklingfiléerna och stek i lite olja.
Lägg åt sidan när dom är klara.
Finhacka löken och strimla de soltorkade tomaterna. 
Skär champinjonerna i skivor. 
Strimla bacon och fräs på i het stekpanna tillsammans med löken. 
Tillsätt champinjonerna och de soltorkade tomaterna. 
Slå på buljongen och crème fraiche. 
Låt koka upp. 
Sänk värmen och tillsätt kycklingbitarna.
 Låt puttra ihop ca 5-8 min till en tjockare sås.
 Smaka av med salt och peppar.
 Avsluta med finhackad persilja.
Servera med nykokt pasta.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

500 kycklingfilé
1 pkt kyckligbacon (3 SP)
1 gul lök
½ dl soltorkade tomater, torra (2 SP)
1 näve champinjoner
2 dl crème fraiche 8% (10 SP)
4 dl hönsbuljong
salt
peppar
persilja
pasta
(lägg till SP för din portion)

Totalt blir det 3 SP/port. Lägg till SP för pasta och servera med valfria grönsaker.

TIPS! För att spara in lite SP kan du byta den vanliga pastan mot Rootpasta som är 0 SP.

Kcal: ca 169 kcal/port exkl tillsatt matfett, pasta och grönsaker.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *