Pastasås med kyckling
6 port.
500 kycklingfilé
1 pkt bacon
1 gul lök
½ dl soltorkade tomater (i olja)
1 näve champinjoner
3 dl crème fraiche
4 dl hönsbuljong
salt
peppar
persilja
pasta
Strimla kycklingfiléerna och stek i lite olja.
Lägg åt sidan när dom är klara.
Finhacka löken och strimla de soltorkade tomaterna.
Skär champinjonerna i skivor.
Strimla bacon och fräs på i het stekpanna tillsammans med löken.
Tillsätt champinjonerna och de soltorkade tomaterna.
Slå på buljongen och crème fraiche.
Låt koka upp.
Sänk värmen och tillsätt kycklingbitarna.
Låt puttra ihop ca 5-8 min till en tjockare sås.
Smaka av med salt och peppar.
Avsluta med finhackad persilja.
Servera med nykokt pasta.
Orginalreceptet kommer från Kryddburken