Pasta, bacon och grönsaker i en gratängform kan väl aldrig bli annat än en perfekt måltid som passar hela familjen 😊
4 port.
4 port valfri pasta
2 pkt bacon
1 purjolök
3 morötter
2 vitlöksklyftor
2 dl grönsaksbuljong
½ dl tomatpuré
1 lagerblad
½ tsk timjan
½ krm kajennpeppar
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
1 dl riven mozzarellaost
Koka pastan enligt paketets anvisning.
Strimla baconet.
Skölj och strimla purjolöken och skala och strimla morötterna.
Fräs bacon i en panna.
Tillsätt purjolöken och morötterna och låt dem fräsa med.
Pressa i vitlöken.
Tillsätt buljongen och tomatpuré.
Krydda med lagerblad, timjan, kajennpeppar, salt och svartpeppar.
Låt det stå och småputtra ett par min.
Lägg hälften av pastan i en ugnssäker form.
Häll på baconröran, ta bort lagerbladet först.
Täck med resten av pastan.
Strö mozzarellaost över.
Gratinera i ugn 225°C ca 15 min.
Servera med en blandad sallad.
Viktväktarna Points
4 port valfri pasta (lägg till points för mängden du tar)
2 pkt kycklingbacon *
1 purjolök
3 morötter
2 vitlöksklyftor
2 dl grönsaksbuljong (½ tärning + vatten) *
½ dl tomatpuré
1 lagerblad
½ tsk timjan
½ krm kajennpeppar
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
1 dl riven mozzarellaost *
Totalt 3P/port exkl mängden tillsatt pasta och ev matfett.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 131 kcal/port exkl tillsatt pasta och ev matfett.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat):
THERESEMATOCHBAK