6 port.
500 g pasta
3 pkt bacon
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 tsk torkade örtkryddor
1½ msk vit balsamvinäger
4 msk tomatpuré
6 dl kycklingfond (2½ msk fond/1½ tärning + vatten)
150 g philadelphiaost
salt
peppar
persilja
Koka upp vatten till pastan och hetta upp en stekpanna till baconet.
Skär bacon i bitar, finhacka den gula löken samt vitlök.
Fräs på bacon och lök samtidigt.
Krydda med torkade örter redan nu så smaken får hänga med och riktigt svettas ihop.
Koka pastan enligt förpackning, men dra bort 1-2 minuter från koktiden så du får den knappt al dente, den kommer fortsätta tillagas i såsen sen.
Rör ner balsamico i bacon och löksåsen, tillsätt tomatpuré och kycklingfond, låt koka upp.
Rör sist ner philadelphiaosten och låt såsen puttra på svag värme.
Lyft över pastan i såsen.
Stäng av plattan, rör om.
Smaka av med salt och peppar.
Toppa med persilja.
Viktväktarna Points
360 g pasta, okokt *
3 pkt kycklingbacon *
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 tsk torkade örtkryddor
1½ msk vit balsamvinäger *
4 msk tomatpuré
6 dl kycklingfond (2½ msk fond/1½ tärning + vatten) *
150 g philadelphiaost light *
salt
peppar
persilja
Totalt blir det 10P/port. Servera med valfria grönsaker. Lägg ev till points för tillsatt matfett.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 341 kcal/port exkl tillsatt matfett och grönsaker vid sidan av.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK
Testade den idag till middag, det var supergott 😀
Vad kul att du tyckte det 🙂
Hej. Låter supergott! Men vad använder du för torkade örter? 🙂
Mvh Karin
Brukar ta av sånt jag har hemma och blanda lite eller bara en sort tex persilja, basilika, oregano, timjan, franska örter mm