Pasta Carbonara

Klassisk pastarätt i två olika varianter, en ”vanlig” och en Viktväktaranpassad.

4 port.

400 g spagetti
200 g bacon
4 äggulor
4 msk crème fraiche
1 dl parmesanost
grovmalen svartpeppar

Koka upp rikligt med saltat vatten i en stor kastrull.
Lägg i pastan och koka tills pastan är ”al dente”.
Skär baconet i strimlor och stek i en panna.
Blanda äggulorna med crème fraich och parmesanost.
Smaka av med svartpeppar.
Häll upp spagettin i ett durkslag och låt dom rinna av väl.
Blanda spagetti, äggblandning och bacon i en stor skål och servera genast.

Viktväktarna Points

500 g spagetti, kokt *
1 förp. kycklingbacon *
4 äggulor
4 msk crème fraiche 8% *
1 dl parmesanost *
grovmalen svartpeppar

Totalt blir det 9P/port. Servera med valfria grönsaker.

Tips! Minska eller öka mängden pasta beroende på hur många points du vill lägga på måltiden.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *