Köttbullarna till årets påskbord är nu klara inför morgondagen.
ca 40 köttbullar
1 liten gul lök
1 dl ströbröd
1½ dl påskmust
800 g köttfärs
1 ägg
1-2 tsk salt
½-¾ tsk pepparmix
smör till stekning
Hacka löken fint, bryn lätt i en stekpanna med smör.
Blanda ströbröd och must i en liten skål och låt svälla 10 minuter.
Blanda färsen med ägg och kryddor i en bunke.
Blanda ner lök och ströbrödsblandningen.
Forma köttbullar med vattensköljda händer.
Stek i smör på medelhög värme, inte för många i taget.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
1 liten gul lök
1 dl ströbröd (6 SP)
1½ dl påskmust light
800 g nötfärs 5% (18 SP)
1 ägg
1-2 tsk salt
½-¾ tsk pepparmix
smör till stekning (lägg till SP för den mängden du använder)
Totalt blir det 1 SP/köttbulle om man gör 40 st. 4 st köttbullar blir 2 SP.
Använder man istället 12% nötfärs så blir 1 köttbulle 1 SP och 4 st köttbullar blir 5 SP.



Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK
Är poängen gröna poäng
Alla smart poängs beräkningar är för det BLÅ programet, står i receptet 😊