Köttbullarna till årets påskbord är nu klara inför morgondagen.
ca 40 köttbullar
1 liten gul lök
1 dl ströbröd
1½ dl påskmust
800 g köttfärs
1 ägg
1-2 tsk salt
½-¾ tsk pepparmix
smör till stekning
Hacka löken fint, bryn lätt i en stekpanna med smör.
Blanda ströbröd och must i en liten skål och låt svälla 10 minuter.
Blanda färsen med ägg och kryddor i en bunke.
Blanda ner lök och ströbrödsblandningen.
Forma köttbullar med vattensköljda händer.
Stek i smör på medelhög värme, inte för många i taget.
Viktväktarna Points
1 liten gul lök
1 dl ströbröd *
1½ dl påskmust light
800 g nötfärs 5% *
1 ägg
1-2 tsk salt
½-¾ tsk pepparmix
smör till stekning (lägg till points för den mängden du använder)
Totalt blir det 1P/köttbulle om man gör 40 st. 4 st köttbullar blir 3P.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK
Är poängen gröna poäng
Alla smart poängs beräkningar är för det BLÅ programet, står i receptet 😊