Crispy bacon grilled cheese roll ups
4 port
8 skivor rostbröd
8 skivor hamburgerost
8 skivor bacon
smör
Kantskär brödet och platta till dom med en brödkavel.
Lägg på en skiva ost.
Rulla ihop brödet och osten och linda en baconskiva runt rullen.
Fäst med tandpetare.
Stek i smör på medelvärme tills dom blir krispiga på ytan.
Ät dom som dom är eller servera som förrätt ihop med lite sallad och tomat.
Smörgåstårta
Kycklinggryta med bacon & smak av senap
4 port.
3 stora kycklingfiléer
1 pkt bacon
1 dl vatten
1½ msk kycklingfond
3 dl grädde
1 dl crème fraiche
1 tsk senap
provensalska örter
salt
svartpeppar
Dela kycklingfiléerna i bitar.
Stek i smör och krydda med salt och peppar.
Lägg över kycklingen i en skål och stek strimlat bacon.
Ta upp baconet och låt rinna av på ett hushållspapper.
Vispa ur stekpannan med lite vatten.
Blanda i fond, grädde, crème fraiche och senap.
Låt det koka upp.
Ha i kyckling och låt det stå och småputtra i 10 min.
Blanda ner bacon och provensalska kryddor.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med ris och valfria grönsaker.

Viktväktarna Points
3 stora kycklingfiléer
1 pkt bacon (fett avrunnen) *
3 dl vatten
1½ msk kycklingfond
1 dl matlagningsgrädde 13% *
1 dl crème fraiche 8% *
1 tsk senap
provensalska örter
salt
svartpeppar
Totalt blir det 4P/port. Lägg till points för matfett och för tillbehör som tex ris. Vill man byta mot kycklingbacon istället för vanlig bacon så blir det 3P/port.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet


Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK
Ostlimpa
Jordgubbsmousse
Ugnsstekt falukorv & potatismos
1 falukorvsring
ketchup
senap
ost
Skär korven i skivor nästan helt ner till skärbrädan.
Den ska sitta ihop som en ring efter du skurit skivor.
Häll i ketchup och senap mellan korvskivorna.
Blanda grädde med ketchup och häll över korven.
Såsen är alltid populär så ta gärna mycket.
Ha över riven eller skivad ost.
In i ugnen ca 225°C i 20 min, eller tills det ser färdigt ut.