Makaronilåda
6 port.
8 dl makaroner
6 dl matlagningsgrädde
3 ägg
salt
peppar
1 pkt hot dogs
1 pkt bacon
1 gul lök
riven ost
Sätt på ugnen på 225°C.
Stek lök, korv och bacon.
Koka makaronerna enligt tiden på förpackningen.
Blanda ihop grädde och ägg, salta och peppra.
Smöra en form och häll i korv, lök och makaroner.
Rör omkring.
Häll på smeten.
Strö ut osten över hela formen.
In i ugnen i 30-40 minuter.

Viktväktarna Points
8 dl makaroner, okokta *
2 dl matlagningsgrädde 13% *
4 dl vatten
3 ägg
salt
peppar
400 g kycklinggrillkorv, Ica Gott Liv *
1 pkt kycklingbacon *
1 gul lök
1 dl riven ost 12% *
Totalt om man delar receptet på 8 port så blir det 13P/port exkl matfett. Servera med valfria grönsaker.
TIPS! Byt ut kycklinggrillkorven mot korv från Maträtt så blir det istället 11P/port exkl matfett.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: 425 kcal med kycklinggrillkorv och 403 kcal med grillkorv från Maträtt exkl matfett.


Råglimpor
Helstekt fläskfilé med västerbottenmos & rödvinssås
Vildsvinsjärpar
1½ kg vildsvinsfärs
½ kg fläskfärs
1 stor gul lök
3-4 tsk salt
3-4 krm svartpeppar
3-4 tsk timjan
3 ägg
2 dl matlagningsgrädde
Blanda samman vildsvinsfärsen med fläskfärsen.
Finhacka löken och blanda ner i färsen.
Vispa samman ägg, grädde och kryddorna.
Blanda ner äggsmeten i färsen.
Pröva dig fram med hur mycket kryddor det behövs blandas i.
Provstek lite färs och smaka sen av innan du fortsätter steka resten.
Gör lagom stora järpar och stek i smör på lite lagom värme runt om.
Servera med potatis och en gräddsås.
Hemgjord hamburgare
4 st
400 g blandfärs
1 liten gul lök
1 msk worchestershiresås
salt
peppar
Finhacka den gula löken och blanda noga med färsen.
Tillsätt worchestershiresåsen och peppar och salt efter smak.
Forma fyra ganska platta biffar och stek dem med lite olja/smör på medelvärme.
Servera hamburgaren med valfria tillbehör.
Tacotårta
1 pkt stora tortillabröd
750 g köttfärs
2 påsar tacokrydda
2 dl vatten
1 burk tacosås
2 dl crème fraiche
200 g philadelphiaost
cheddardip
3 tomater
en näve tortillachips
riven ost
Fräs upp köttfärsen och tillsätt tacokryddorna och vattnet.
Gör en ”ostsås” genom att blanda ihop crème fraichen och philadelphiaosten med tacosåsen.
Ta fram en rund bakform med löstagbar kant.
Börja med ett tortillabröd, sedan tacofärs och sedan såsen.
Avluta med ett tortillabröd överst.
Bred på ett lager med cheddardip på brödet.
Lägg på skivad tomat och krossa tortillachipsen och strö över tomaterna.
Lägg ordentligt med riven ost över.
In i ugnen på 200°C i ca 25 min.
Serveras ihop med en sallad och en vitlökssås.


