Falsk fläskfilé

Falsk fläskfilé

6 port.

750 g köttfärs
1 msk oxfond
2 tsk salt
1 tsk lökpulver
½ tsk vitlökspulver
1 krm svartpeppar

3 dl grädde
2 dl crème fraiche
1½ msk oxfond
½ msk soja
salt
peppar
maizena

 Blanda ihop färsen med fonden och kryddorna. 
Forma till en lång korv och frys in med plastfolie runt. 
Ta fram köttkorven efter 1 timme och skär i skivor, ca 1 cm tjocka. 
Stek köttet i en stekpanna och lägg sedan i en ugnssäker form.

Rör ihop grädde, crème fraiche, fond och soja i en kastrull och koka upp. 
Smaka av med salt och peppar. 
Red av såsen med maizena om du vill ha den tjockare i konsistensen.
Häll såsen över den falska fläskfilén och tillaga i ugnen ca 20 minuter på 200°C.

Servera med ugnsstekt potatis.

2 thoughts on “Falsk fläskfilé

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *