Idag bjuder jag er på receptet av vår huvudrätt från nyårsafton!
4 port.
1 gul lök
2 msk grönpeppar i lag
2 msk kalvfond, koncentrat
1 tsk senap
3 dl grädde
½ dl vatten
flingsalt
vit- eller svartpeppar
kinesisk soja
50 g smör
Finhacka löken och fräs den i smör.
Häll i 2 msk grönpeppar och krossa några korn med en sked (inte alla).
Slå på kalvfonden och häll i vatten, låt det koka upp.
Häll i grädden, vispa runt medan det kokar.
Smaksätt med salt och peppar och rör ner 1 tsk senap.
Tillsätt lite kinesisk soja så det blir gyllenbrun färg, runda av med lite rumstempererat smör.
Viktväktarna Points
1 gul lök
2 msk grönpeppar i lag
2 msk kalvfond, koncentrat *
1 tsk senap
1 dl matlagningsgrädde 13% *
2½ dl vatten
flingsalt
vit- eller svartpeppar
kinesisk soja
10 g smör *
Totalt blir det 3P/port för såsen.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Saknas dock information kring oxfilén? Temperatur och tid i ugn?
Receptet avser endast såsen. Hurvida man vill steka oxfilén och vilken stekgrad man vill ha är ju en smaksak.