Enkel smarrig gryta som passar perfekt som söndagsmiddag 🥰
6 port.
1 kg nötkött, tex fransyska
1 burk mörkt öl (0,5 l), tex porter
3-4 dl vatten
1 gul lök
1 msk kinesisk soja
2 msk tomatpuré
½ tsk salt
1 tsk timjan
1 tsk krossade enbär
1 krm svartpeppar
2-3 morötter
2 msk vetemjöl
2 dl grädde
Koka samman öl och vatten i en gryta.
Blanda i lök, soja, tomatpuré, salt och kryddor.
Bryn köttet i en stekpanna och lägg sedan över i den kokande vätskan.
Låt koka tills köttet är mört, ca 1-2 tim.
Skär morötter och koka med köttet i ca 10 minuter.
Red av grytan med mjöl utrört i grädden, låt puttra 5 min.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med pressad potatis eller ris.

Kaloriberäknat recept
1 kg nötkött, tex fransyska
1 burk mörkt öl (0,5 l), tex porter
3-4 dl vatten
1 gul lök
1 msk kinesisk soja
2 msk tomatpuré
½ tsk salt
1 tsk timjan
1 tsk krossade enbär
1 krm svartpeppar
2-3 morötter
2 msk vetemjöl
2 dl matgrädde 13%
Kcal: ca 317 kcal/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.
Kolhydrater: 11.8 g Protein: 36.9 g Fett: 10.3 g


Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK