Mumsig köttgryta

6 port.

1 kg nötkött, tex fransyska
1 burk mörkt öl (0,5 l)
5 dl vatten
1 gul lök
1 msk soja
2 msk tomatpuré
½ tsk salt
1 tsk timjan
1 tsk krossade enbär
1 krm svartpeppar
2-3 morötter
2 msk vetemjöl
2 dl grädde

Koka samman öl och vatten i en gryta.
Blanda i lök, soja, tomatpuré, salt och kryddor.
Bryn köttet i en stekpanna och lägg sedan över i den kokande vätskan.
Låt koka tills köttet är mört, ca 1-2 timmar.
Skär morötter och koka med köttet i ca 10 minuter.
Red av grytan med mjöl utrört i grädden, låt puttra 5 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med pressad potatis eller ris.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

1 kg nötkött, tex fransyska (19 SP)
1 burk mörkt öl (0,5 l) (5 SP)
5 dl vatten
1 gul lök
1 msk soja
2 msk tomatpuré
½ tsk salt
1 tsk timjan
1 tsk krossade enbär
1 krm svartpeppar
3 morötter
2 msk vetemjöl (2 SP)
2 dl gräddmjölk 6% (8 SP)

Totalt blir det 4 SP/port. Receptet är beräknat på 8 port. Lägg ev till SP för matfett vid stekningen. Lägg till SP för potatis eller annat tillbehör.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *