Mannagrynsgröt

Sista dagen på semestern! Typiskt att det ska vara skitväder också, hade gärna varit en sväng ute trädgården och grejat. Får bli en annan dag. Imorgon startar jag om med Viktväktarna igen efter att ha spårat ur under semestern. Ska köra igång med att äta strikt i 28 dagar, även fredag och lördag som jag annars brukar köra lite mer fritt. Hur det går får ni kolla på Instagram (främst i Stories). Behöver allt stöd jag kan få

Slänger in ett litet frukosttips nu på fm. Mina barn har blivit helt gröttokiga. Har nog ätit det till frukost halva semestern. För er som viktväktar så går gröten att göra snålare i SP, men jag använde det som brukar finnas i vårat kylskåp så den blev lite dyr i SP. Men allt går bara man planerar och ibland kanske det är värt att lägga lite mer på en frukost så får man snåla in på övriga måltider istället.

Ikväll kommer en ny matsedel för er som vill ha middagstips!

1 port.

2 dl mjölk
2 msk mannagryn
salt

Koka upp mjölken och saltet.
Vispa ner grynen ordentligt så det inte blir klumpar.
Låt gröten koka på låg värme i ca 4 min.
Servera med valfri topping.

Viktväktarna Flex

2 dl mjölk 3% (5 SP)
2 msk mannagryn (2 SP)
salt

Totalt för gröten blir det 7 SP. Lägg till SP för extra mjölk och ev. för topping.

Totalt blev min frukost 11 SP denna morgon med mjölk (2 SP) till gröten och en knäcke (1 SP). Resten var 0 SP.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *