Vad kan gå fel när man lagar en rätt med pasta och lövbiff, perfekt kombo!
4 port.
500 g lövbiff
smör
½ purjolök
250 g champinjoner
2 vitlöksklyftor
1 dl grädde
3 msk svartvinbärsgelé
2 msk kalvfond
3 tsk dijonsenap
2 tsk kinesisk soja
salt
peppar
persilja
1½-2 dl pastavatten
2 dl crème fraiche
4 port. pasta
Strimla lövbiffen och bryn den hastigt i en het panna med lite smör.
Lägg åt sidan.
Dela och stek svampen.
Tillsätt strimlad purjolök och pressad vitlök och låt det fräsa ihop.
Tillsätt gelé, fond, senap, soja och grädde.
Häll på pastavatten och crème fraiche och låt allt koka ihop.
Smaka av med salt och peppar.
Tillsätt lövbiffen och den kokta pastan och blanda ihop det med grönsakssåsen.
Toppa med klippt persilja.

Kaloriberäknat recept
500 g lövbiff
smör
½ purjolök
250 g champinjoner
2 vitlöksklyftor
1 dl matlagningsgrädde 13%
3 msk svartvinbärsgelé
2 msk kalvfond
3 tsk dijonsenap
2 tsk kinesisk soja
salt
peppar
persilja
1½-2 dl pastavatten
2 dl crème fraiche 13%
220 g okokt pasta
Kcal: ca 515 kcal/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.
Kolhydrater: 56.2 g Protein: 41.5 g Fett: 13.9 g


Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK