Linfröbullar

20 st

50 g jäst
5 dl vatten, 37°C
½ msk salt
2 msk neutral olja
1 msk mörk sirap
1 dl linfrö
3 dl grahamsmjöl
8-10 dl vetemjöl

Smula ner jästen i en bunke och lös den med lite av vattnet.
Häll på resten av vattnet och tillsätt salt, olja, sirap, linfrö och grahamsmjöl.
Arbeta därefter in vetemjölet, lite i taget, tills degen är blank och smidig.
Låt degen jäsa i bunken under bakduk i ca 30 min.

Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och arbeta ihop den.
Dela degen i två delar och rulla varje del till en tjock längd.
Dela varje längd i 10 bitar och rulla till en bulle.
Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper.
Låt bullarna jäsa till dubbel storlek, ca 30 min.

Sätt ugnen på 250°C.
Grädda bullarna mitt i ugnen i 13-15 min.
Låt svalna under bakduk.

DSC_0005

DSC_0030

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *