Libapizza med salami & karamelliserad lök

Hallå i stugorna! Har inte försvunnit, bara haft inventering på jobbet. 33 h på två dagar har jag och mina kolleger slitit med att räkna igenom alla artiklar i butiken. Men nu kan vi lägga det bakom oss och jobb på som vanligt igen. Taggad för vad inköp har planerat åt oss inför 2020!

Denna smarriga pizza åt vi på nyårdagen hela familjen, eller ja en varsin pizza såklart. I detta läge önskar man att man hade två ugnar i köket, är lite svårt att äta samtidigt när man är så många. Tur dom är klara snabbt!

3 pizzor

3 st libabröd, Lavash
pizzasås
riven ost
1 förp. rökt påläggsskinka, strimlad
salami
1 gul lök
kebabsås

Börja med att förbereda löken.
Skala och skiva löken och stek den i lite smör i en panna.
Den ska inte ta färg utan bara bli mjuk.
Strö över lite farinsocker och häll på lite vatten (ca ½ dl).
Låt vattnet koka in i löken så att den karamelliseras.
Ställ åt sidan när den är klar.

Bred ut pizzasåsen på libabrödet och lägg på den rivna osten.
Toppa med strimlad skinka, salamiskivor och lök.
In i ugnen i 200°C i ca 5-8 min.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

3 st libabröd, Lavash (14 SP)
pizzasås, Ica
3½ dl riven ost, 12% (7 SP)
1 förp. rökt påläggsskinka, strimlad (2 SP)
18 skivor salami, Göl fettsnål (4 SP)
1 gul lök
1 tsk farinsocker (1 SP)
60 g kebabsås, Felix
(3 SP)

Totalt blir det 10 SP/pizza. Servera med valfria grönsaker.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *