Kycklingsoppa med kokosmjölk och nudlar
4 port
2 kycklingfiléer
1 gul lök
2 paprikor, röd och gul
olja
1 burk kokosmjölk, ca 400 g
6 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
1 tsk färsk eller malen ingefära
1 lime, saften och rivet skal
1 tsk sambal oelek
50 g asiatiska äggnudlar
salt
hackad gräslök
Skär kycklingen i strimlor.
Skala lök och kärna ur paprikorna.
Strimla löken och paprikorna.
Fräs allt i olja i en stor kastrull.
Häll på kokosmjölk och vatten.
Tillsätt buljongtärningar, ingefära, lime och sambal oelek.
Låt soppan koka upp.
Lägg i nudlarna och låt soppan koka ca 5 minuter.
Smaksätt med salt.
Servera soppan med hackad gräslök.
Fantastiskt god och lättlagad soppa !!
Den här var längesen jag gjorde 😊 Tack för att du testade och återkoppla med feedback 🥰