Detta är ett tidsinställt inlägg då jag och dom två yngsta barnen är på Öland hos mormor och morfar medans pappan jobbar ett par dagar till innan sin semester.
Det här receptet fick jag inspiration ifrån en tidning, gjorde dock om det lite grann efter eget tycke och smak.
6-8 port.
1 kg kycklingfilé
smör
1 förp. jägarbacon
200 g champinjoner
1 purjolök
2 msk kycklingfond
3 dl vatten
3 dl grädde
1 röd paprika
1 gul paprika
1 kvist rosmarin
2 krm chiliflakes
salt
peppar
2 msk vetemjöl el. majsstärkelse
Dela kycklingfiléerna i bitar eller strimlor.
Bryn dem i en het stekpanna med smör.
Krydda med salt och peppar.
Lägg över kycklingen i en gryta.
Skär baconet i strimlor och dela champinjonerna i bitar.
Skölj och skär purjolöken i skivor.
Fräs baconet i en panna.
Tillsätt svamp och purjolök, låt inte purjolöken steka för hårt så den tar färg, den ska bara bli mjuk och lite genomskinlig.
Lägg över i grytan, späd med kycklingfond, vatten och grädde.
Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar.
Lägg hälften i grytan tillsammans med rosmarinkvisten och chiliflakes.
Koka upp och låt grytan sjuda i 30 min.
Red av grytan med mjölet utrört i 2 msk vatten, koka upp och tillsätt resten av paprikan.
Smaka av grytan med salt och peppar.
Servera med ris, blomkålsris eller bulgur.

Viktväktarna PersonligaPoints
1 kg kycklingfilé
smör (lägg till PP för så mycket du använder)
1 förp. jägarbacon *
200 g champinjoner
1 purjolök
2 msk kycklingfond *
4 dl vatten
2 dl matlagningsgrädde 13% *
1 röd paprika
1 gul paprika
1 kvist rosmarin
2 krm chiliflakes
salt
peppar
2 msk vetemjöl el. majsstärkelse *
Totalt blir det 5 PP/port om man delar det i 6 port, delar man det i 8 port istället blir det 4 PP/port.
* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program enligt mängden i receptet



Följ mig gärna på Instagram: THERESEMATOCHBAK