4 port.
600 g kycklingfilé
1 purjolök alt. 1 msk fem lökar från Borgeby kryddgård
salt
peppar
½ dl mango chutney
2½ dl grädde
1 dl kycklingbuljong (1 msk fond + vatten)
1 msk kinesisk soja
2 tsk balsamvinäger
1 tsk ingefära
ev. maizena
Dela på kycklingen i mindre bitar.
Skölj och strimla purjolöken om du använder den i grytan.
Salta och peppra kycklingen och stek i smör tills den är klar.
Lägg åt sidan.
Stek purjolöken på lite lägre värme försiktigt utan att den tar färg.
Lägg i kycklingen när löken är klar.
Om du använder kryddan istället för löken så tillsätter du den nu.
Häll i mango chutney, grädde, buljong, soja, balsamvinäger och ingefära och blanda.
Låt det koka upp och sen stå och småsjuda i 10-15 min.
Red ev. såsen med maizena om du önskar tjockare konsistens på såsen.
Servera med ris och sallad.
Viktväktarna Points
600 g kycklingfilé
1 purjolök alt. 1 msk fem lökar från Borgeby kryddgård
salt
peppar
½ dl mango chutney *
1 dl matlagningsgrädde 13% *
2½ dl vatten
1 msk kycklingfond
1 msk kinesisk soja
2 tsk balsamvinäger
1 tsk ingefära
ev. maizena (lägg till points för mängden du använder)
Totalt blir det 3P/port. Lägg till points för ris eller annat tillbehör och ev matfett till stekning.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: 168 kcal/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.
kanonrecept
Tack så mycket 🙂