4 port.
4 kycklingfiléer
1 förp. bacon
1 ask kantarellost à 100 g
1 msk kantarellfond
2 vitlöksklyftor, pressade
1½ dl vatten
2 dl crème fraiche
1 tsk timjan
Strimla kycklingen och stek i lite olja.
Lägg över i en ugnsform.
Strimla baconet och stek det efter kycklingen och fördela det sedan över kycklingen i formen.
Rör ihop alla ingredienserna, utom timjan, till såsen i en bunke.
Häll såsen över kycklingen och baconet och strö sedan timjan över.
Ställ in gratängen i ugnen i 225°C i ca 20 min.
Servera med ris och valfria grönsaker.
Viktväktarna Points
4 kycklingfiléer
1 förp. kycklingbacon *
1 ask Crème bonjour kantarellost à 100 g *
1 msk kantarellfond
2 vitlöksklyftor, pressade
1½ dl vatten
2 dl crème fraiche 8% *
1 tsk timjan
Totalt per portion blir det 7P, lägg till points för tillbehör och ev matfett du steker kyckling och bacon i.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet