Dagens recept blir ett gammalt recept som jag tvistat till lite och från en matlåderätt till en middagsrätt 😊
Originalreceptet hittar ni ▶️▶️ HÄR och tvisten är att jag använde crème fraiche med vitlök och parmesan istället för vanlig, blev mycket gott 👌
4 port.
400 g kycklingfärs
curry
vitlök
gurkmeja
salt
peppar
smör/olja
1 lök
1 röd paprika
2 grönsaksbuljongtärningar
4 dl lätt crème fraiche vitlök/parmesan
Hetta upp lite matfett i en panna och stek kycklingfärsen.
Tillsätt hackad lök och paprika och låt det steka med.
Krydda med curry, vitlök, gurkmeja, salt och peppar.
Smula ner buljongtärningarna och rör ner crème fraiche och vatten.
Låt puttra ihop en stund.
Servera med t.ex ris och valfria grönsaker.

Kaloriberäknat recept
400 g kycklingfärs
curry
vitlök
gurkmeja
salt
peppar
smör/olja
1 lök
1 röd paprika
2 grönsaksbuljongtärningar
4 dl lätt crème fraiche vitlök/parmesan
Kcal: ca 320 kcal/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.
Kolhydrater: 10.4 g Protein: 24.6 g Fett: 20.2 g


Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK