Godkväll i stugorna! Hoppas ni har bra väder och en bra start på helgen oavsett om ni är lediga eller jobbar (det gör jag).
Sen jag började med Viktväktarna har jag försökt att hålla fast vid samma typ av maträtter som jag gjorde innan, men ändrat mitt sätt att tillaga dom med att göra små ändringar och valt att byta ut vissa råvaror mot likvärdiga men som har färre poäng. Vissa råvaror kostar lite i poäng ibland och då gäller det att tänka till vad man kan använda dom i för rätter så det inte skenar iväg allt för mycket. Som denna rätt där jag valt att använda mycket mejeriprodukter i såsen och det är inget fel i det. Var inte rädd för att använda produkter med mycket PP. Kombinera det med sånt som inte har så mycket poäng så blir det bra i slutändan ändå.
6 port.
800 g kycklingfilé
salt
grillkrydda
2 burkar crème fraiche vitlök/parmesan
1 dl grädde
½-1 msk soja
maizena
Dela kycklingfiléerna längsmed så det blir två filéer av varje filé.
Stek kycklingen med salt och grillkrydda i smör, tänk på att inte steka för mycket på en gång, ta lite i omgångar.
När kycklingen är klar tillsätter du crème fraiche, grädden och soja.
Låt allt koka upp och sen stå och småsjuda i 15-20 min.
Red av såsen med maizena till önskad konsistens.
Servera med ugnsstekt potatis.
Viktväktarna Points
ca 650-700 g kycklingfilé
salt
grillkrydda
2 burkar crème fraiche vitlök/parmesan *
1 dl matlagningsgrädde 13% *
½-1 msk soja
2 msk maizena *
Totalt blir det 6P/port, lägg till points för matfett som används vid stekning av kycklingen. Servera med valfritt tillbehör och lägg till points om det behövs.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK
Bättre sent än aldrig!! 🙈 Men den här var riktigt god!! Tack!
Kul att höra, kan bara hålla med 😉