4 port.
4 stora kycklingfiléer
4 dl crème fraiche
1½ dl vispgrädde
1 msk konc. kycklingfond
3 msk ljus soja t.ex Kikkoman
½ msk rödvinbärsgelé
maizenaredning
salt
peppar
Dela filéerna på mitten så att de inte blir för tjocka.
Stek kycklingen i smör, men bara så de får lite färg.
Ta upp och lägg dom på ett fat och använd samma stekpanna till såsen.
Rör ner crème fraiche, grädde, soja, fond, gelé och vispa samman.
Vill du ha en tjockare sås, så red av med maizena eller mjölredning.
Smaka av med salt och peppar.
Lägg tillbaka filéerna och låt det sjuda tills kycklingen är helt klar.
Servera med pommes eller ugnsstekt potatis/rotfrukter.

Viktväktarna PersonligaPoints
3-4 kycklingfiléer
2 dl vatten
2 dl crème fraiche 8% *
1½ dl matlagningsgrädde 13% *
1 msk konc. kycklingfond
3 msk ljus soja t.ex Kikkoman
½ msk rödvinbärsgelé *
2 msk maizenaredning *
salt
peppar
Totalt blir det 6 PP/port, lägg till PP för tillbehör
* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program
Vad är ljus soya o vart hittar man det?? Letat som en tok nu.
Jag använde Kikkoman.
Ljus soja har tunn, rinnig konsistens, är ljust gulbrun och ganska salt i smaken. Används framför allt till ljust kött, fisk, grönsaker och soppor.