6 port.
ca 900 g kycklingfilé
salt
peppar
smör/olja
Dela kycklingfiléerna längsmed filéen så det blir två filéer av varje filé.
Krydda med salt och peppar.
Stek i smör/olja tills dom är genomstekta.
Currysås
1 msk smör
2 hönsbuljong tärningar
4 dl vatten
1 dl grädde
3-4 tsk curry
ev. maizena till redning
Fräs smör och curry i en kastrull.
Ha i buljongen/fonden och häll i vattnet och grädden.
Låt currysåsen småputtra och red ev. med maizena för önskad konsistens.
För starkare smak ha i lite mer curry.
Servera med ris och blandade grönsaker.
Viktväktarna Points
ca 750 g kycklingfilé
salt
peppar
smör/olja (lägg till points för så mycket du använder)
1 msk Milda culiness *
2 hönsbuljong tärningar *
4 dl vatten
1 dl matlagningsgrädde 13% *
3-4 tsk curry
1-1¾ msk maizena till redning *
Det blir totalt 3P/port för såsen. Lägg till points för tillbehör och servera med valfria grönsaker.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 187 kcal/port exkl tillsatt stekfett, ris och grönsaker.