Godkväll! Vilket fint väder det har varit om dagarna denna vecka, har njutit av em promenader med hunden i solen, så skönt. Synd bara att det blir så kallt om nätterna 💫
Hur ofta äter du en matig sallad? Jag gör det inte ofta, blir mest lättare sallader som ceasarsallad, tacosallad och skinksallad. Men nu härom veckan var jag så sugen på en pastasallad i lunchlådan så det fick det bli. Hämtade min inspiration från grymma Emilia som har bloggen Matinspo. Lite skillnad på mängden av några livsmedel i Vikväktaralternativet av receptet, men det blev lika gott för det 👌
4 port.
200 g soltorkade tomater
1 st vitlöksklyftor
3 dl créme fraiche
15 blad basilika
peppar
400 g pasta
1 st rödlök
15 st körsbärstomater
2 dl oliver
½ st gurka
1 burk kronärtskocka
125 g minimozzarella
1 msk olivolja
salt
150 g prosciutto
parmesan
basilika
Sila av tomaterna.
Lägg alla ingredienser till tomatröran i en matberedare.
Mixa.
Smaka ev av med salt.
Koka pastan.
Hacka under tiden alla grönsaker- sila av oliver, kronärtskockorna och mozzarellan.
När pastan är klar, skölj i kallt vatten.
Blanda pastan med olivolja och röran.
Vänd i alla grönsaker och mozzarellan.
Smaka av med salt.
Toppa pastasalladen md proscuttio, hyvlad parmesan och basilika.
Servera!
Viktväktarna Points
100 g soltorkade tomater, torra *
1 st vitlöksklyftor
2 dl grekisk/turkisk yoghurt 0%
1 dl lättyoghurt 0.5%
15 blad basilika
peppar
325 g pasta, kokt *
1 st rödlök
15 st körsbärstomater
(2 dl oliver) äter ej, lägg till points om du vill ha
½ st gurka
1 burk kronärtskocka
4 st Babybel light *
½ msk olivolja *
salt
100 g prosciutto di Parma, Ica *
parmesan (lägg till points för mängden du tillsätter)
basilika
Totalt blev det 8P/port.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 395 kcal/port exkl oliver och parmesanst.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK