Kräftpasta med dill & rödlök

Hade en ask kräftost som behövde användas, perfekt att ha till pastarätter. Enkelt och gott till vardags!

6 port.

pasta, valfri mängd
1-2 askar kräftstjärtar
1 röd lök
2 vitlöksklyftor
1 ask kräftost, Kavli
½-1 tsk sambal oelek
1 msk hummerfond
1 dl grädde
2 dl crème fraiche
dill
salt
peppar

Koka valfri mängd pasta enligt anvisningar på förpackningen.
Finhacka löken och pressa vitlöken i en panna och fräs i lite matfett på lite lägre värme så det inte tar färg.
Rör ner mjukost, sambal oelek, hummerfond, grädde och crème fraiche.
Låt det koka upp och småsjuda medans pastan kokar.
Rör ner dill och smaka av med salt och peppar.
Ta av från plattan och blanda ner dom avrunna kräftstjärtarna.
Blanda ner pastan direkt i såsen eller servera det var för sig ihop med valfria grönsaker.

Viktväktarna Points

pasta, valfri mängd
1-2 askar kräftstjärtar
1 röd lök
2 vitlöksklyftor
300 g kräftost, Kavli *
½-1 tsk sambal oelek
1 msk hummerfond *
½ dl matlagningsgrädde 13% *
½ dl pastavatten
2½ dl turkisk yoghurt 0% (rör ner ihop med kräftstjärtarna, bör ej kokas)
dill
salt
peppar

Totalt blir det 6 PP/port, lägg till PP för matfett och pasta.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 189 kcal (1 burk kräftstjärtar, 2 burkar blir 214 kcal) exkl matfett, pasta och grönsaker.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *