Ska man göra en köttfärspaj så är det denna man ska göra, såååå otroligt god!
Pajdeg
150 g smör
1 dl grahamsmjöl
2-3 dl mjöl
3 msk kallt vatten
Köttfärssås
500 g köttfärs
1 rödlök
1 köttbuljongtärning
1 msk kinesisk soja
2 msk tomatpuré
½-1 tsk sambal oelek
1 tsk ljus sirap
2½ dl matlagningsgrädde
salt
peppar
maizena
riven mozzarellaost
tomater
Blanda ihop allt till en smidig deg i en matberedare.
Låt degen vila i kylen i ca 20 min.
Tryck ut degen i en pajform och nagga den.
Förgrädda i ugnen i 10 min på 225°C.
Bryn färsen i smör.
Tillsätt finhackad rödlök och låt den bryna med färsen.
Tillsätt sedan buljongtärning, soja, tomatpuré, sambal oelek, sirap och grädde och låt det koka upp.
Rör i tillräckligt med maizena så köttfärssåsen blir lagom tjock för att ha i pajen.
Smaka av med salt och peppar.
Fyll pajskalet med köttfärsen.
Toppa med skivad/skuren tomat och riven mozzarellaost.
Låt pajen stå i ugnen tills osten har fått fin färg.
Servera pajen med en blandad sallad och ett gott bröd.
Följ mig gärna på Instagram för mer mat- & bakinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK