Köttfärsgulasch

Januari vill vi gärna ha billig enkel mat för att kunna vila upp oss från julens stress och en tunnare plånbok 😏

Gulasch kräver inte så mycket råvaror, mycket basic som kanske ändå finns hemma och det är gott om det är lite kallare ute. Har man tiden så kan man svänga ihop ett hembakat bröd att servera till. Vi ökade mängden köttfärs lite extra bara för att få den lite matigare denna gång.

4 port.

1 gul lök
smör, till stekning
200 g köttfärs
2 st morot
2 st potatis
1 st paprika
5 dl grönsaksbuljong
1 förp. krossade tomater
salt
svartpeppar
½ tsk paprikapulver
2 krm malen kummin
1 msk persilja

1 dl crème fraiche

Hacka löken och fräs den i smör i en stekpanna.
Tillsätt köttfärsen och fräs den också.
Salta lätt.
Lägg över i en kastrull.
Skala morötter och potatis och skär dem och paprikan i tärningar.
Lägg dem i kastrullen och häll på buljongen.
Låt koka 5 min.
Tillsätt de krossade tomaterna och kryddorna, koka ytterligare 5-10 min.
Smaka av med salt och strö över persilja.
Servera soppan med crème fraiche eller yoghurt och en bit bröd.

Viktväktarna PersonligaPoints

1 gul lök
smör, till stekning (lägg till PP för mängden du använder)
200 g nötfärs 5% *
2 st morot
2 st potatis
1 st paprika
5 dl grönsaksbuljong (vatten+buljongtärning/fond) *
1 förp. krossade tomater
salt
svartpeppar
½ tsk paprikapulver
2 krm malen kummin
1 msk persilja
1 dl crème fraiche
8% *

Totalt blir det 3 PP/port exkl tillsatt matfett och tillbehör som bröd.

* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program

Kcal: ca 189 kcal/port exkl matfett och bröd.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *