Korvgryta med smak av parmesan & vitlök

Här kommer denna veckas matlådor som jag preppade igår kväll. Enkelt och riktigt gott 😊

4 port.

500 g korv
1 gul lök
1 paprika
smör
1½ msk kalvfond
2 dl crème fraiche parmesan & vitlök
2 dl vatten
persilja
1½ msk maizenaredning

Dela korven i valfria bitar/skivor/slantar.
Skala och skär löken i lite grövre bitar och dela även paprikan i bitar.
Stek korven i lite matfett på medelvärme.
Lägg åt sidan och stek lök och paprika.
Lägg tillbaka korven i pannan ihop med grönsakerna och tillsätt fond, crème fraiche, vatten och persilja och låt det koka upp.
Red av såsen med maizena.
Servera med ris eller pasta och ev mer grönsaker vid sidan av.

Kalorisnålare alternativ

Använd korv från t.ex Maträtt eller kycklingkorv. I övrigt följ receptet och håll koll på portionen så det passar dina mål 👌

Följ mig gärna på Instagram för mer mat- & bakinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *