Billig, enkel och kalorisnål måltid 😊
6 port.
1 falukorvsring
salt
pepparkorn
lagerblad
Sås
5 dl mjölk
1 dl grädde
½-1 msk dijonsenap
2 msk grovkornig senap
2 msk maizena redning
salt
vitpeppar
Skär falukorven i lite tjockare skivor.
Koka upp vatten i en kastrull med salt, pepparkorn och lagerblad.
Stäng av värmen och lägg i korven och låt den “koka” i 10 min.
Blanda mjölk (buljong), grädde och senap i en kastrull och låt det koka upp.
Tillsätt redning och vispa.
Låt det sedan stå och sjuda ett par min.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med kokt potatis.
Kaloriberäknat recept
600 g matkorv från Maträtt
salt
pepparkorn
lagerblad
5 dl buljong (höns/grönsaksbuljongtärning + vatten)
1 dl grädde 13%
½-1 msk dijonsenap
2 msk grovkornig senap
2 msk maizena redning
salt
vitpeppar
Kcal: ca 182 kcal exkl tillbehör.
Kolhydrater: 11.5 g Protein: 19.3 g Fett: 6.3 g
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK