Klassiker!
4 port.
400 g falukorv
½ gul lök
1 lagerbld
4 st pepparkorn
½ tsk salt
Pepparrotssås
2 msk smör
2½-3 msk vetemjöl
4-5 dl grädde
½ tsk salt
vitpeppar
2-3 msk riven pepparrot
Skär korven i skivor.
Lägg den i en rymlig kastrull.
Häll på vatten så det täcker korven.
Tillsätt lök, lagerblad, pepparkorn och salt och låt korven sjuda under lock i ca 10 min.
Smält matfettet i en kastrull på svag värme.
Tillsätt mjölet och rör runt med visp.
Häll i grädden och rör hela tiden tills såsen kokat upp.
Koka såsen i ca 3-5 min på svag värme.
Rör hela tiden.
Smaksätt med salt, peppar och pepparrot.
Servera med kokt potatis.
Viktväktarna Points
400 g falukorv, Maträtt *
½ gul lök
1 lagerbld
4 st pepparkorn
½ tsk salt
2 msk Culiness *
2½ msk vetemjöl *
1½ dl matlagningsgrädde 13% *
3 dl vatten
½ tsk salt
vitpeppar
2-3 msk riven pepparrot
Totalt blir det 8P/port. Lägg till points för potatis.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 255 kcal/port exkl tillbehör.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK
Åh herre så gott det såg ut. Det var alldeles för länge sen med korv och pepparrotssås. Måste skrivas upp på matsedel inför kommande vecka. Tack för tipset. 🙂
Varsågod! Det är ju så gott med gamla klassiker 🙂
Det här blir dagens lunch. Passar bra nu på höstkanten
Verkligen!
En redig klassiker och så gott🤟
Visst är det 😊
Grädde eller mjölk? Eller grädde och vatten?
Står grädde i receptet, i beskrivningen att man ska ha i mjölken och i VV beräkningen grädde och vatten?
I originalreceptet är det bara grädde och i det Viktväktarvänliga alternativet så är det matlagningsgrädde 13%/vatten som pointsen är beräknat på, men vill man använda andra mejeriprodukter går det också bra.
Mjölk eller grädde? Eller grädde och vatten?
Detta har blivit ett av mina favorit recept på falukorv, jättegott!