Kokt falukorv & pepparrotssås

Klassiker!

4 port.

400 g falukorv
½ gul lök
1 lagerbld
4 st pepparkorn
½ tsk salt

Pepparrotssås
2 msk smör
2½-3 msk vetemjöl
4-5 dl grädde
½ tsk salt
vitpeppar
2-3 msk riven pepparrot

Skär korven i skivor. 
Lägg den i en rymlig kastrull. 
Häll på vatten så det täcker korven. 
Tillsätt lök, lagerblad, pepparkorn och salt och låt korven sjuda under lock i ca 10 min.

Smält matfettet i en kastrull på svag värme. 
Tillsätt mjölet och rör runt med visp.
Häll i grädden och rör hela tiden tills såsen kokat upp.
Koka såsen i ca 3-5 min på svag värme.
Rör hela tiden.
Smaksätt med salt, peppar och pepparrot. 
Servera med kokt potatis.

Viktväktarna Points

400 g falukorv, Maträtt *
½ gul lök
1 lagerbld
4 st pepparkorn
½ tsk salt
2 msk Culiness *
2½ msk vetemjöl *
1½ dl matlagningsgrädde 13% *
3 dl vatten
½ tsk salt
vitpeppar
2-3 msk riven pepparrot

Totalt blir det 8P/port. Lägg till points för potatis.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 255 kcal/port exkl tillbehör.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

10 reaktioner till “Kokt falukorv & pepparrotssås”

  1. Åh herre så gott det såg ut. Det var alldeles för länge sen med korv och pepparrotssås. Måste skrivas upp på matsedel inför kommande vecka. Tack för tipset. 🙂

  2. Grädde eller mjölk? Eller grädde och vatten?
    Står grädde i receptet, i beskrivningen att man ska ha i mjölken och i VV beräkningen grädde och vatten?

    1. I originalreceptet är det bara grädde och i det Viktväktarvänliga alternativet så är det matlagningsgrädde 13%/vatten som pointsen är beräknat på, men vill man använda andra mejeriprodukter går det också bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *