Kladdkaka med chokladkolakräm

Denna avnjöts på kladdkakans dag, ja jag vet att det var ett tag sen, men bättre sent än aldrig 😁🥰

4 ägg
6 dl socker
1 dl kakao
2 krm salt
2 msk vaniljsocker
200 g smält smör
3 dl vetemjöl

Chokladkolatäcke
75 g smör
½ dl socker
½ dl ljus sirap
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1½ dl vispgrädde
200 g mjölkchoklad

Sätt ugnen på 175°C.
Rör ihop ägg och socker.
Tillsätt kakao, salt, vaniljsocker, smör och mjöl.
Blanda ihop allt till en smet.
Häll smeten i en smord och bröad form med avtagbar kant ca 24 cm i diameter.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 25-30 min.
Låt kakan kallna i formen.

Smält smöret i en kastrull.
Tillsätt socker, sirap, kakao, vaniljsocker och grädde.
Låt blandningen puttra på svag värme i ca 1 min.
Bryt chokladen i bitar och blanda ner det i smeten.
Häll chokladkolasmeten över kladdkakan.
Låt kakan stå svalt i några timmar.
Servera med lättvispad grädde.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.