Kasslersås med soltorkade tomater

Eftersom jag har så mycket recept som väntar på att komma upp här på bloggen så kör vi ett idag också! Detta fanns i och för sig redan, men kom ut på bloggen för 6-7 år sen, så den behövde få sig en makeover med ny bild och uppdatering med ett alternativ för dom som vill äta med bättre val.

Ha en fin lördagkväll!

4 port.

400 g kassler
50 g soltorkade tomater (marinerade/torkade)
3 vitlöksklyftor
 matfett
4 dl matlagningsgrädde
1 köttbuljongtärning
2 msk tomatpuré
1 dl crème fraiche
1 dl färsk basilika eller 2 tsk torkad 

Strimla kassler och soltorkad tomat. 
Skala hacka vitlöken. 
Bryn kassler och vitlök i smöret.
Häll i grädde och smula i buljongen.
 Låt sjuda 5 min.
Tillsätt tomatpuré, crème fraiche och soltorkad tomat. 
Låt koka upp. 
Strö över basilika.
Servera med pasta.

Viktväktarna PersonligaPoints

400 g kassler *
50 g soltorkade tomater (torkade) *
3 vitlöksklyftor
matfett (lägg till PP för mängden du använder)
1 dl matlagningsgrädde 13% *
3 dl vatten
1 köttbuljongtärning
2 msk tomatpuré
1 dl crème fraiche 8% *
1 dl färsk basilika eller 2 tsk torkad

Totalt blir det 6 PP/port. Lägg till PP för pasta och servera rätten med valfria grönsaker.

* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program

Kcal: ca 205 kcal/port exkl matfett, tillbehör och grönsaker.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

2 thoughts on “Kasslersås med soltorkade tomater

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.