Kasslergratäng med smak av pizza
500 gram kassler
Smör
½ finriven gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
3 dl grädde
3 dl creme fraiche
1 msk chilisås
1 tsk tomatpure
1 tsk torkad oregano
2 msk finhackad färsk basilika
valfri riven ost
Ställ ugnen på 225°C.
Strimla kasslern och lägg i en ugnssäker form.
Hetta upp en kastrull med en klick smör och fräs snabbt den rivna löken och pressade vitlöken.
Vänd ner crème fraiche, grädde, oregano, tomatpuré, chilisås och den finhackade basilikan och låt koka upp.
Häll över den heta såsen över kasslern.
Riv över ost och strö över ytterligare lite oregano på toppen.
Ställ in i ugnen i cirka 15- 20 minuter tills gratängen fått fin färg.
Servera sedan genast med god sallad och ris.
Receptet kommer från Jennys matblogg