Jordgubbstårta på skolavslutningsdagen

Jordgubbstårta

Tårtbotten
3 ägg
1¾ dl socker
0,9 dl mjöl
0,9 dl potatismjöl
1½ tsk bakpulver
¾ tsk vaniljsocker

Vispa ägg och socker poröst. 
Blanda sedan i de övriga ingredienserna.
Häll upp smeten i en smord och bröad eller mjölad form som du klätt med en krage av bakplåtspapper (annars rinner det över). 
Till denna botten använde jag en form på ca 19 cm.
Grädda i 175°C på nedersta falsen i ugnen i ca 30 minuter. 
Gör gärna stickprov. 
Låt gärna tårtbotten svalna i formen, med en kökshanduk över, innan du tar ut den. 
Ett tips är att göra tårtbotten några dagar innan du ska sätta ihop tårtan.
 Den mår bra av att frysas in, blir lättare att dela då.

Vaniljkräm
3 dl kall mjölk
7 msk marsanpulver

Blanda mjölk och marsanpulver.
Låt stå en stund och dra i kylskåpet tills den blir fast i konsistensen.

1 l jordgubbar

4 dl vispgrädde

Montering av tårta
Dela tårtbotten i tre delar.
Bred ut vaniljkrämen på det första lagret.
Skölj och rensa hälften av jordgubbarna och skiva dom.
Lägg dom skivade jordgubbarna på nästa lager och bred på lite vispad grädde, 
bara så det täcker gubbarna.
På med sista tårtbottnen och spackla/spritsa tårtan med grädde och dekorera 
med resten av jordgubbarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *