En god rätt till både middag eller lunchlådan. Originalreceptet kommer från Viktväktarnas receptsida, jag ändrade dock lite på receptet för att anpassa efter råvaror som fanns hemma.
4 port.
400 g köttfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
200 g fast potatis
1 msk garam masala
1 tsk spiskummin
1 tsk gurkmeja
1 burk konserverade körsbärstomater
2 dl vatten
2 tsk ingefärspasta, Santa Maria
150 g sojabönor
Skala och hacka löken och skala och tärna potatisen.
Hetta upp olja i en gryta och fräs löken tills den är mjuk.
Blanda ner färs, pressa ner vitlök och blanda ner ingefärspastan.
Låt fräsa en stund.
Blanda ner kryddorna och låt fräsa med nån minut.
Blanda ner potatis, tomater och vatten i färsgrytan.
Låt koka upp och sjud sedan under lock ca 15 min.
När det återstår ca 5 minuter, blanda ner sojabönorna.
Spä ev. med mer vatten om det behövs.
Smaka av med salt och peppar och toppa ev med hackad koriander.
Servera med ris och om man vill en klick matlagningsyoghurt eller ett naanbröd.
Viktväktarna Points
400 g nötfärs 5% *
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
200 g fast potatis *
1 msk garam masala
1 tsk spiskummin
1 tsk gurkmeja
1 burk konserverade körsbärstomater
2 dl vatten
2 tsk ingefärspasta, Santa Maria *
150 g sojabönor
Totalt blir det 4P/port. Lägg till points för det matfett du använder vid stekning och points för ris eller övriga tillbehör. Jag valde att servera rätten med blomkålsris.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 241 kcal/port exkl matfett och tillbehör.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK