Het färs- & vitkålspanna med ris

Har fortfarande vitkål att förbruka efter förra veckans matlådor så det fick det bli även denna vecka 🤭 Vitkål är faktiskt ett av många livsmedel som jag lärt mig äta i samband med min livsstilsförändring så våga vidga dina vyer om du har något som du inte har gillat, man vet aldrig om man förändrat sina smaklökar om man inte testar 😊 Vad är det värsta som kan hända? Att man fortfarande inte gillar det 🤷‍♀️

4 port.

500 g färs
salt
svartpeppar
250 g vitkål
1 gula lökar
2 morötter
2 vitlöksklytor
1 tsk sambal oelek
1 msk soja

Strimla vitkålen och skala morötterna och skär dom i tunna strimlor.
Skala och skiva löken.
Stek färsen i lite matfett tills den är nästan helt klar, krydda med salt och peppar.
Tillsätt vitkålen, morötterna, löken och vitlöken och låt det få steka med tills det mjuknar.
Smaksätt färs- vitkålsröran med sambal oelek och soja.
Servera med ris.

Vill man hellre utesluta riset så kan man istället fördela ingredienserna SÅHÄR som jag gjort i mitt originalrecept.

Kaloriberäknat recept

500 g nötfärs 5%
salt
svartpeppar
250 g vitkål
1 gula lökar
2 morötter
2 vitlöksklytor
ca 1-1½ tsk sambal oelek
1 msk kinesisk soja

Kcal: ca 219 kcal exkl tillsatt matfett och tillbehör.

Kolhydrater: 10.2 g Protein: 25.5 g Fett: 6.5 g

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

2 reaktioner till “Het färs- & vitkålspanna med ris”

  1. Vill bara säga att jag är så tacksam för dina vecko menyer. Det är så mycket gott i dem. Ha en fortsatt bra dag. 😋🥰

    1. Tack snälla, vad glad jag blir av att du tycker det ❤️

      Tack detsamma 🫶

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *