Hallonbiskvier i långpanna

Botten
400 g mandelmassa
1 dl socker
2 äggvitor

Hallonsmörkräm
200 g smör
3 dl florsocker
2 äggulor
1 dl upptinade hallon
1 msk vaniljsocker

250 g vit choklad
frystorkad hallon

Riv mandelmassan på rivgärn och blanda ner äggvita och socker.
Rör ordentligt till en smidig smet och tryck ut i botten på en form (långpanna ca 30×40 cm) med bakplåtspapper.
In i ugnen 12-15 min, 175°C, tills den fått lite färg.
Låt den svalna helt innan du bred på smörkrämen.

Ta fram en bunke och vispa upp smör, florsocker, vaniljsocker och äggulor i 5-10 minuter. Tillsätt upptinade hallon och vispa med elvispen samtidigt som du tillsätter hallonen lite i taget.
Bre ut på din botten.
Ställ in biskvibotten och smörkrämen i frysen medans du fixar chokladen.

Smält chokladen över ett vattenbad på låg värme.
Ta fram biskvibotten från frysen och bred ut chokladen över smörkrämen.
Strö ev över lite frystorkade hallon över kakan innan chokladen stelnar.

Dela kakan i bitar när chokladen har stelnat och förvara dom i en burk i kylen.

6 reaktioner till “Hallonbiskvier i långpanna”

    1. Det är det som är ovanpå biskvierna som dekoration. Du hittar det bland bakgrejer i affären bland strössel och tårtpynt.

Lämna ett svar till Marianne Ranweg Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *