Grillat kött med smak av paprika & vitlök

Det jag föredrar mest nu när vardagen kickat igång ordentligt igen är dom enkla maträtterna som inte kräver en massa arbete. Lite förarbete och planering gör mig inte så mycket, bara det går snabbt och enkelt att tillaga. Att göra egna marinader är något jag föredrar mot att köpa färdiga däremot, använder mycket av sånt som man faktiskt har hemma som olja, soja och sen valfri smaksättning, blir kanon varje gång. Grillningen sköter sambon medans jag tar hand om tillbehören, perfekt upplägg tycker jag!

Bara för att hösten är här behöver det inte betyda att grillsäsongen slutar, här grillar vi året om bara det inte ösregnar. Så fortsätt grilla, perfekt för oss Viktväktare då man inte behöver tillsätta nåt stekfett vid tillagningen 🥰

6 port.

ca 750-900 g fläskfilé

Marinad
¾ dl olivolja
¼ dl rapsolja
1½ msk kinesisk soja
3 vitlöksklyftor
1½ msk tomatpuré
1½ msk paprikapulver

Putsa köttet om det behövs och skär det i skivor.
Blanda ingredienserna till marinaden i en skål.
Blanda köttet med marinaden och låt stå i minst 1 tim.
Helst gärna över natten till dagen därpå.
Grilla eller stek köttet.

Servera med ugnsstekt potatis och sallad.

Viktväktarna PersonligaPoints

ca 750 g fläskfilé *
¾ dl olivolja *
¼ dl rapsolja *
1½ msk kinesisk soja
3 vitlöksklyftor
1½ msk tomatpuré
1½ msk paprikapulver

För marinaden blir det 2PP/port om man låter det rinna av ordentligt innan köttet tillagas. Med köttet blir det då 5PP/port. Lägg till PP för tillbehören och ev tillsatt matfett.

Min portion mat gick på 8PP. Då har jag potatis som nollpointslivsmedel och jag har blandat vanlig kall beasås med lika mängd yoghurt för att få mer volym.

* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program enligt mängden i receptet

Kcal: ca 204 kcal/port exkl tillbehör, grönsaker och ev tillsatt stekfett.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.