Grillat kött & kall fem pepparsås

Ännu ett recept från arkivet back-in-the-early-days. Ett tips från mig om man vill göra kalorivänliga såser så är det att ta till pulversåser från matbutiken om man nu har brist på inspiration för att göra en egen. Just till grillat kött tycker jag att fem peppar-varianten är grymt god att ha till. Testa du med får du se vad just du tycker, kanske en framtida favorit 😉

4 port.

4 skivor entrecote/ryggbiff
salt
peppar

Fem Peppar sås
1 påse fem pepparsåsmix Blå Band
2 dl crème fraiche

Blanda ingredienserna till såsen i en skål och låt det stå kallt tills det är dags att servera.

Lägg fram köttet i rumstemperatur nån timma innan det ska grillas.
Krydda med salt och peppar på båda sidorna.
Grilla ca 1-2 min per sida beroende på hur du vill ha ditt kött.

Servera med valfria tillbehör.

Kaloriberäknat recept

4 skivor ryggbiff à 150 g
salt
peppar
1 påse fem pepparsåsmix Blå Band
2 dl grekisk yoghurt 0%

Kcal: ca 229 kcal exkl tillbehör och grönsaker.

Kolhydrater: 4.3 g Protein: 37.9 g Fett: 6.3 g

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *