4 port.
500 g kycklingfilé
potatismjöl
1½ stora nävar färska champinjoner (delade på fyra)
3 dl matlagningsgrädde
1½ dl vatten
1 hönsbuljongtärningar
½ köttbuljongtärning
soja colorit
salt
peppar
olja/smör
maizena
2 dl creme fraiché parmesan/vitlök
långkornigt ris
Skär kycklingfiléerna i bitar, blanda dom i potatismjöl i en bunke innan du bryner dem.
Bryn i stekpanna lite i taget tills de fått fin färg, lägg sedan över i en större gryta.
Häll på vattnet + buljongtärningarna och låta koka upp, tillsätt svampen och all grädde,
på med lock och låt stå och puttra på svag värme ca 30 min.
Red av såsen om det behövs med lite maizenaredning.
Koka under tiden riset i saltat vatten.
Blanda riset när det är färdigt med crème fraiche så blir det krämigt och gott.