ca 18 st
3 dl ljus sirap
1 tsk ingefära
1 tsk kanel
1 msk bikarbonat
1 msk mjölk
390 g vetemjöl (ca 7 dl)
Blanda sirap, ingefära och kanel i en bunke.
Rör ut bikarbonaten i mjölken och tillsätt även det till sirapen.
Rör i vetemjöl och arbeta till en jämn och smidig deg, den är något sandig i konsistensen.
Täck bunken med plastfilm och låt vila i kylskåpet över natten.
Sätt ugnen på 200°C.
Ta upp degen på bakbordet och dela i 18 lika stora bitar.
Använd lite mjöl om det känns kladdigt.
Rulla till bollar och lägg dem 9 och 9 på två plåtar med bakplåtspapper (de flyter ut så lägg dem inte för nära varandra).
Platta till dem något med mjölade händer.
Grädda mitt i ugnen i ca 8 min.
Låt dem svalna på plåtarna.