Ett frukostalternativ som jag gillar att göra när man har lite mer tid att njuta av frukosten än en vanlig arbetsdag. Bara att variera sig med frukt/bär efter tycke och smak och säsong.
1 port.
40-60 g bär
1 ägg
40 g havregryn
vaniljpulver
Häll i bären i en passande ugnsform.
Vispa upp ägget med en gaffel och blanda i havregryn och smaksätt med vaniljpulver och kanel/kardemumma.
Fördela havregrynssmeten över bären.
Ställ in formen i ugnen i ca 15 min på 225°C.
Servera med lite kvarg.
Viktväktarna Points
40-60 g bär
1 ägg
40 g havregryn *
vaniljpulver
Totalt blir det 3P/port. Lägg till ev points för tillbehör till pajen/frukosten.
* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program för den mängden i receptet
Kcal: med 50 g blåbär blir det ca 250 kcal/port paj.
ölj mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK