En rätt med kött, sås och potatis 😊 Enklare än såhär kan det knappast bli så kan man servera grönsaker vid sidan av 😉
6 port.
1 fläskytterfilé
2 dl grädde
2 dl vatten
200 gram philadelphiaost
1 msk kinesisk soja
1 msk oxfond
1 tsk vinbärsgelé
salt
peppar
Skär filen i tunna skivor och stek i en stekpanna med smör tills de är genomstekta.
Häll över vatten, fond, soja och låt puttra upp.
Ta upp köttet och vispa ner grädde och red av med philadelphiaost till önskad konsistens.
Smaka av med salt och peppar och gelé .
Servera med t.ex pommes.
Kalorisnålare alternativ
Använd mager grädde och färskost. I övrigt följ receptet och håll koll på portionen så det passar dina mål 👌
Följ mig gärna på Instagram för mer mat- & bakinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK