Fläskpannkaka

Fortsätter med lite tema billig mat nu i januari. Denna fläskpannkaka har jag gjort i väldigt många år och det receptet har jag lånat från Kryddburkens arkiv. En blogg som var en stor inspirationskälla som nybliven matbloggare för 14 år sen 😁 Herrejösses vad tiden går!

Det Viktväktarvänliga receptet innehåller viss justering av livsmedel och mängd 

3 förp. tärnad bacon
6½ dl mjöl
1 l mjölk
10 ägg
½ tsk salt

Fördela baconet över en ugnsplåt (30×40 cm) och ställ in baconet i ugnen på 200°C och låt det få steka på plåten tills den börjar bli klar, ca 10min. 
Gör under tiden smeten. 
Häll ner mjölet i en stor bunke, slå på lite mjölk i taget och vispa till en slät smet. 
Häll i resten av mjölken. 
Knäck i äggen och salt. 
Ta ut plåten (häll ev på lite flytande matfett om det behövs så inte pannkakan fastnar på plåten), slå på pannkakssmeten och in i ugnen igen ca 30-40 min.
Servera med en råkostsallad och sylt.

Viktväktarna Points

3 förp. kalkonbacon *
6½ dl vetemjöl special *
1 l mjölk 1,5% *
10 ägg
½ tsk salt

Totalt för hela fläskpannkakan blir det 68P. Dela upp den i lagom stora portionsbitar, tex 9 bitar blir 8P/port.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: Totalt för hela fläskpannkakan blir ca 3006 kcal exkl tillsatt matfett, tillbehör och grönsaker. Dela i 9 bitar så blir det 334 kcal/bit.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *