Fläskfilégryta med senap & basilika

Något jag kan sakna ibland när jag gör mina viktväktarvänliga maträtter är den där krämigheten som man får i rätterna när man använder mer mejeriprodukter i maten, när man ersätter med vatten blir det inte riktigt samma. MEN gott var det i alla fall och det är ju det som är huvudsaken 🥰

4 port.

ca 500 g fläskfilé eller fläskytterfilé
1 rödlök
smör
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
2½ dl grädde
2 dl mjölk
1 msk vetemjöl
20 g färsk basilika
½ msk dijonsenap
1 dl syltlök

Skär fläskfilén i strimlor.
Skala och skiva löken.

Bryn köttet och löken i smöret i en gryta.
Pressa i vitlök och krydda med salt och peppar.
Sänk värmen och rör i grädden.
Blanda mjölken med majsstärkelsen och rör ner i grytan.
Låt grytan sjuda i 5 minuter.
Hacka basilikan och rör i den, dijonsenap och syltlök.
Låt det bli varmt.
Servera grytan med pasta.

Viktväktarna PersonligaPoints

ca 500 g fläskfilé eller fläskytterfilé
1 rödlök
smör (lägg till PP för mängden du tillsätter)
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
2 dl matlagningsgrädde 13% *
2½ dl vatten
1 msk vetemjöl *
20 g färsk basilika
½ msk dijonsenap
1 dl syltlök
*

Totalt blir det 7 PP/port exkl tillbehör.

* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program för den mängden i receptet

Kcal: ca 242 kcal/port exkl tillsatt matfett, tillbehör och extra grönsaker.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.