Fläskfilé i vitlökssås
600 g fläskfilé
salt
svartpeppar
Vitlökssås
Vitlökssås
2½ dl mellangrädde
1 dl matlagningsgrädde
200 g crème bonjour vitlök
¼ köttbuljongtärning el. 2 krm köttbuljongpulver
maizena redning
maizena redning
salt
svartpeppar
persilja
champinjoner
Putsa fläskfilén, skär i centimeter tjocka skivor och stek i smör
samt krydda med salt och nymalen svartpeppar.
samt krydda med salt och nymalen svartpeppar.
Lägg skivorna på ett fat under tiden såsen kokas ihop.
Häll grädde i stekpannan, rör ner vitlöksost och låt den smälta.
Krydda med köttbuljong el. köttbuljongpulver, salt och svartpeppar.
Red såsen med Maizena redning tills den blir krämig.
Koka ihop några minuter och lägg i fläskfiléskivorna.
Strö över persilja före servering.
Extra gott blir det med stekta champinjoner till – dela dom i 4-6 bitar,
stek i smör och krydda med salt och nymalen svartpeppar.
Servera med ugnsstekt potatis, pasta eller ris.
Receptet kommer från Min Goda Sida