Fiskgratäng med västerbottenost

Känns rätt ok just nu med att ha tagit sen semester. Fy vilket tråkigt väder det har varit denna vecka. Dock tråkigt för er som har ledigt. Nån gång i veckan tänkte jag hitta inspiration och testa recept från andra bloggare eller instagramare och lägga ut här. Så får ni lite tips på andra sidor att hämta inspiration ifrån. Denna gång är det ett recept från Mat med Sofie.

4 port.

400 g torskfilé
4 dl grädde
1½ dl riven Västerbottensost
1 grönsaksbuljongtärning
2 msk tomatpuré
1 tsk citronpeppar
1 msk hackad färsk dill
½ tsk salt

Sätt ugnen på 180°C.
Lägg tinad torskfilé i ugnsfast form.
Blanda ihop grädde, tomatpuré, 1 dl Västerbottensost, salt, citronpeppar, dill och smulad buljongtärning i en skål.
Häll sedan blandningen över fisken och strö över resterande ost.
Gratinera i mitten av ugnen ca 25-30 minuter.

Servera med kokt potatis och valfria grönsaker.

Viktväktarna PersonligaPoints

400 g torskfilé *
2 dl matlagningsgrädde 13% *
2 dl mjölk 3% *
1½ dl riven Västerbottensost *
1 grönsaksbuljongtärning *
2 msk tomatpuré
1 tsk citronpeppar
1 msk hackad färsk dill
½ tsk salt

Totalt 8 PP/port. Lägg till PP för tillbehör.

* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program

Kcal: ca 237 kcal/port exkl tillbehör och grönsaker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.