Filépasta med vitlök

Första semesterdagen och vädret visar sig inte från sin bästa sida ☔ Jonas och jag hann i alla fall med en fm promenad mellan regnskurarna innan han drog iväg till en kompis. Resterande del av dagen har varit en innepysslardag för mig. Har städat lite, vikt tvätt, uppdaterat Viktväktarrecept, förberett matlådor till mig själv mm och sambon håller på att sorterar/rensar bland alla sina mekar/snickargrejer i garaget 🙈

Dagens recepttips är lite likt rätten jag delade i lördags, i alla fall i godhet! Till detta åt vi pasta, men det går givetvis att servera ihop med valfri potatisrätt om man hellre vill ha det. Hoppas ni vill testa!

Det Viktväktarvänliga receptet innehåller viss justering av livsmedel och mängd ✋

6 port.

ca 750 g fläskfilé
chicken & steakkrydda, Santa Maria
salt
valfritt matfett
2 vitlöksklyftor
1 köttbuljongtärning
4 dl grädde
1 msk japansk soja
2 dl crème fraiche vitlök/parmesan
maizena
1 påse babyspenat, à 65 g

Ansa bort ev fett och senor från fläskfilén och skär den i skivor.
Krydda med chicken/steakkryddan och salt på båda sidor.
Stek filébitarna i lite matfett i ca 1.15-1.30 min /sida, dom behöver inte bli helt genomstekta då dom kan gå klart i såsen.
När allt kött är stekt så pressa/finhacka vitlöken och tillsätt i pannan, dra gärna ner värmen något så den inte bränns, bara bryns lite snabbt.
Smula över buljongtärningen och häll på grädden (vattnet), sojan och crème fraichen.
Låt det koka upp och red av med maizena till önskad konsistens på såsen.
Grovskär ev babyspenatbladen om du vill annars går det bra att lägga i dom som dom är.
Smaka av såsen och ha ev i lite mer chicken/stekkrydda och salt.
Servera med t.ex pasta eller ugnsrostad potatis.

Viktväktarna Points

ca 750 g fläskfilé *
chicken & steakkrydda, Santa Maria
salt
valfritt matfett (lägg till points för den mängden du använder)
2 vitlöksklyftor
1 köttbuljongtärning *
4 dl vatten
1 msk japansk soja
2 dl crème fraiche vitlök/parmesan *
maizena (lägg till points för den mängden du använder)
1 påse babyspenat, à 65 g

Totalt blir det 5P/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 193 kcal/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat):
THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *