Cowboysoppa

4 port.

300 g köttfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 potatisar, tärnade
1 stor paprika, tärnad
3 msk tomatpuré
1 dl grädde
5 dl standardmjölk
1 msk kalvfond
1 tsk torkad oregano
salt
svartpeppar

Fräs köttfärs och löksorterna i en stekpanna med smör tills köttfärsen är genomstekt.
Tillsätt den grovtärnade potatisen och paprikan och fräs ytterligare någon minut.

Häll över köttfärsröran i en tjockbottnad kastrull på medelhög värme.
Tillsätt tomatpuré, grädde, mjölk och kalvfond och låt soppan koka i ca 15 min.
Krydda med oregano och smaka av med salt och svartpeppar.
Servera soppan med ett gott bröd, gärna hembakat 🙂

Viktväktarna Flex

300 g nötfärs 10% (15 SP)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 potatisar ca 270 g, tärnade (6 SP)
1 stor paprika, tärnad
3 msk tomatpuré 
1 dl matlagningsgrädde 15% (8 SP)
5 dl lättmjölk 0.5% (8 SP)
1 msk kalvfond
1 tsk torkad oregano
salt
svartpeppar

Totalt 9 SP/port.

Byt ut mot 5% nötfärs så blir det 7 SP/port.

4 thoughts on “Cowboysoppa

  1. Ja den är jättegod 🙂 Familjen gillar den, utom att vissa barn i familjen inte gillar paprika så dom brukar jag dela i ganska stora bitar så det är lätt att pilla bort.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *